Kend din spejder
Lær din grens spejderes særlige behov, evner og begrænsninger at kende. De er gode at tage udgangspunkt i, når man som leder skal arrangere spejdermøder, aktiviteter, oplevelser, ture, lejre osv.
Jo bedre I er til at balancere planlægningen af spejdermøder i forhold til spejderens udvikling, jo bedre spejderarbejde laver du!
Se de vedhæftede filer 'Kend din -spejder' og få hjælp, vejledning og inspiration til bedre at forstå dine spejdere.
Skabelon til det gode spejdermøde
1. Mødet starter til tiden
2. Startceremoni - så ved spejderne, at nu går mødet i gang - genkendelig start.
3. En god blanding af:
- Repetition - Gentagelse af emner, som der er arbejdet med tidligere, for eksempel emnet fra forrige møde.Evt. indlejret i nye aktiviteter.
- Læring - Læring kan både være at lære nyt stof og at lære fra sig eller at lære at samarbejde. Husk at "learningby doing" ofte er den bedste metode til at få forståelse for et nyt emne.
-
Leg - Alle kan heldigvis lege uanset alder.
4. Slutceremoni - En fælles samling afslutter mødet på en god måde. Genkendelig slutning.
Patruljerne - Vær bevidst om værdien af at arbejde i faste patruljer. Byt ikke rundt på børnene mellem patruljerne fra opgave til opgave.
Her kan du læse mere om patruljearbejdet i de enkelte grene.
Synlighed - Vigtigt at sikre sig at spejderne faktisk selv føler at de har rykket sig. Forløbsmærker og færdighedsmærker er et godt bevis for dem. Håndgribelige beviser i form af nye ting de har bygget/skabt er også gode.
Her kan du finde alle forløbs-og fokusmærker fra Det Danske Spejderkorps, finde mærkebeskrivelser og hjælp til aktiviteter for mærkerne. Du kan finde inspiration til andre sjove mærker på fx Spejder.dk og Mærkelex.
Engagement - Vis spejderne at du har lagt energi i at forberede dig, så er de også mere villige til at lægge energi i de opgaver de bliver stillet.
Du kan finde hjælpe til forberedelse med aktiviteter i DDS' aktivitetsdatabase
Få mere inspiration til spejdermødet på temasiden 'Spejdermødet - Temaside'
Spejdernes årshjul - Ved hjælp af spejdernes årshjul kan du finde informationer om allerede planlagte aktiviteter i gruppen, samt se hvem der er tovholder på arrangementer.